Bogert, Bram

Materieschilderij in geel, rood en blauw
 

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 535.001

Moderne kust is vooral emotie! Zeker bij Bram Bogert. Geen zee ging hem te hoog en geen materiaal was hem te weerbarstig. Met deze en een paar vergelijkbare composities van een mengsel van gips, cement en kleurstoffen schreef Bram Bogert (kunst)-geschiedenis. Hij ging verder dan CoBrA en liet zich door niemands reactie van de wijs brengen. Werk van Bogert mag in geen enkele collectie ontbreken.

Formaat: 40 x 55.

Compositie van gips, cement en kleurstof.

Gesigneerd: op de kopse zijde van het object onder.

Niet ingelijst.

€ 1 .500,00

 

Bogert, Bram

Bram Bogart (naamvarianten: Bram Bogaert, Bram Boogaart, Abraham van den Boogaart) werd op 12 juli 1921 in Delft geboren en overleed op 2 februari 2012 in Sint-Truiden (hij liet zich in 1969 tot Belg naturaliseren).

Aanvankelijk volgde hij een opleiding tot huisschilder maar ging later toch naar de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Bram werkte in heel Europa naast onder andere in Den Haag en Delft ook in Frankrijk (Antibes, Parijs), Italië (Rome) en uiteraard in België (Brussel, Lasne, Sint-Truiden Kortenbos).

Een veelzijdig kunstenaar die zowel beeldhouwde, schilderde, actief was als graficus en keramist en ontwerper. Ook gebruikte hij een diversiteit aan materiaalsoorten: olieverf, acrylverf, aquarel en gouache maar ook gips en zelfs cement.

Hij werd vooral beroemd om zijn reliëfs en wandschilderingen alsmede materieschilderijen maar ook voor onderwerpen als (bloem)-stillevens, figuurvoorstellingen, zelfportretten, landschappen, stadsgezichten en non-figuratief werk draaide hij zijn hand niet om.

Bogerts' werk wordt tot stroming van het Abstract Expressionisme gerekend.

Er was veel waardering voor hem als kunstenaar wat maatschappelijk werd onderstreept door de diverse prijzen die hem ten deel vielen zoals de prijs van Belgische Kunstcritici (1965), de Prijs der Kritiek (1967) en de Europaprijs Oostende (1969).

Vermeld in Vollmer, Scheen, Witt Checklist, Saur, Jacobs, Piron, Raskin.