Draijer, Rein

Van Riebeeck postzegels
 
Van Riebeeck postzegelsVan Riebeeck postzegels
klik voor fullscreen
Van Riebeeck postzegels Van Riebeeck postzegels Van Riebeeck postzegels Van Riebeeck postzegels Van Riebeeck postzegels

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. COL 734.008

Rein Draijer ontwierp samen met Piet van Trigt de 'Van Riebeeck' postzegels 1952 (zie ook COL 855.001) . Zij maakten zich net zoals vele van hun tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse 'kunst'zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek.

Formaat: 4 maal 3,2 x 2,4.

Kleingrafiek (rasterdiepdruk).

Gesigneerd: niet.

(postfris).

Prijs op aanvraag

 

Draijer, Rein

Rein Draijer (naamvarianten: Rein Drayer, Reindert Juurt Draijer) werd op 10 juli 1899 in Groningen geboren en overleed op 31 oktober 1986 in Den Haag.

Hij volgde kunstzinnige opleidingen bij 'Kunstoefening' in Arnhem en aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag (leerling van Jacob Hendrik Geerling en Henk Meijer) en aan het laatste instituut werd hij op latere leeftijd zelf als docent aangesteld. Onder zijn leerlingen telde hij onder andere Wim van Aken, Herman Berserik, Estelle van Bilderbeek, Hessel de Boer, Agnes Elisabeth Brandes, Kees Buurman, Jenny Dalenoord, Dons Deppe, Yolanda Dony, Randi Doorman, Margreet van Dulmen, Hans van Efferen, Erna Giesel, Ton Hoogendoorn, Arnold Hoogendorp, Hens de Jong, Roel Jonges, Leonie Kording, Jan Kuiper (1928), George Lampe, Dirk Landsman, Claartje Mermans-Zoetmulder, Jan van Merwijk, Heppe de Moor, Hendrik Oostenbrink, Pieter Oving, Ad Roskam, Piet Smissaert, Thomas Staverman, Lucia Steinbach, Ardy Strüwer, Aart Verhoeven, Reny Vogel, Jean Paul Vroom, Toon Wegner, Jan Wessendorp, Co Westerik en Cor de Zwaan.

Als veelzijdig kunstenaar (beeldhouwer, docent, monumentaal kunstenaar, ontwerper, schilder, keramist) bewoog hij zich op velerlei terreinen van onderwerpen, producten en technieken [berg- en duinlandschappen, bomen, diervoorstellingen, haven- en stadsgezichten, figuurvoorstellingen, stillevens, abstracten en (zelf)-portretten naast producten als affiches en postzegels; hij werkte ook met brons].

Als onderstreping voor zijn veelzijdig kunstenaarschap werd hem de Jacob Maris prijs en Jacob Hartog prijs toegekend.

Rein Draijer was lid van De Groep en van Pulchri Studio beide in Den Haag en van de Federatie van Verenigingen van Beroeps Beeldende kunstenaars in Amsterdam.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Scharten.