Koster, Anton L.

Gezicht op kasteel
 
Gezicht op kasteelGezicht op kasteel
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 372.006

Ook nu weer een met zeer veel geduld en zo mogelijk nog meer vakmanschap gemaakte ets van een voor ons onbekend kasteel. Een somber en donker maar tegelijkertijd geheimzinnig beeld wordt door er Koster gecreëerd. De bomenpartij op de voorgrond geeft naast een fantastische dieptewerking ook een extra geheimzinnig tintje aan deze ets.

Formaat: 19,5 x 10,5.

Ets.

Gesigneerd: r.o..

Net ingelijst

Prijs op aanvraag

 

Koster, Anton L.

Anton Koster [naamvarianten: Antonie Lodewijk Koster, Antonie Louis Koster, Anthonie Louis Koster, Lodewijk Koster, Louis Koster; signeerde als A.L. Koster en 'monogrammeerde als': Anton Louis (wat onlogisch overigens)] werd op 8 augustus 1859 in Terneuzen geboren en overleed op 28 mei 1937 in Haarlem of Heemstede.

Anton Koster was de facto autodidact maar volgde daarnaast ook lessen bij Gerke Henkes (met een klemtoon op adviezen), Hendrik Willem Mesdag (idem adviezen) en Philip Zilcken (vooral etslessen). Later werd Koster benoemd tot tekenleraar aan de HBS en docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Koster was als kunstenaar actief in Scheveningen, Den Haag, Terneuzen, de Pyreneeën (gebergte), Rijswijk Zh., Haarlem, Gaanderen , Doetinchem, 's-Heerenberg en Heemstede.

Als schilder, (pen)-tekenaar en etser zijn van hem vooral vele architectonische werken, (duin)-landschappen, bloembollen (hierdoor is hij vooral bekend geworden), stillevens, dieren en stadsgezichten bekend.

Anton werd gelouterd met een Koninklijke Medaille in 1916.

Hij was lid van Pulchri Studio in Den Haag, van het Genootschap van beeldende kunstenaars 'Kunst zij ons doel' in Haarlem, van Arti et Amicitiae in Amsterdam en van de Nederlandsche Etsclub.

Vermeld in Scheen, Witt Checklist, Van der Wiel, De Jonge, Saur, AKLONLINE, Leeman / Pennock, Jacobs, Jonkman / Geudeker.