Kouwer Boomkens, Willem

Poserende vrouw met hoed
 
Poserende vrouw met hoedPoserende vrouw met hoed
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 818.011

Deze aquarel van Willem Kouwer Boomkens geeft ook nu weer ondubbelzinig een treffend beeld van zijn creatieve portretteertalent. Eens te meer wordt hier duidelijk hoe belangrijk het vroegere bijna drilmatige portret- en figuuronderwijs was op kunstacademies. Ook het overige materiaal in bezit van Caput Ovis (zie ook CO 818. .......) onderstreept de waarde van degelijk, klassiek onderwijs. Deze aquarel is een kunstwerk op zich en overschrijdt ruimschoots de kwalificatie 'oefening'.

Formaat: 54,5 x 41.

Aquarel.

Gesigneerd: r.o.

In 60-er jaren tweekleurig hout gelijst.

Prijs op aanvraag

 

Kouwer Boomkens, Willem

Willem Kouwer Boomkens (naamvarianten: Willem Kouwer, Wilhelmus Gerardus Josephus Boomkens; signeerde als W. Kouwer Boomkens) werd op 6 juni 1922 in Amsterdam geboren en overleed op 26 oktober 1991 in Apeldoorn. Hij was getrouwd met Constance Wibaut.

Willem volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Willem van den Berg, Henri Frédéric Boot, J. Everts en Gé Röling. Later werd hij zelf leraar aan 'Van Braam en Wibaut' in Amsterdam waar hij onder andere leraar was van Kees Andrée.

Kouwer Boomkens was als schilder, aquarellist en tekenaar vooral actief in de regio's Amsterdam en Veluwe maar ook in de VS (New York, Washington en Texas), Italië, Frankrijk en Spanje.

Hij legde zich vooral toe op stillevens, portretten en stadsgezichten. Olieverf had zijn voorkeur als materiaal.

Als kunstenaar viel hem de St. Luke Award ten deel.

Willem was lid van Arti et Amecitiae en de Vereniging St. Lucas (beide in Amsterdam), van het Schilder- en Teekensgenootschap Kunstliefde in Utrecht en van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Scheen, Jacobs, Scharten.