Lint, Suze de

Boerderij met bomen II
 
Boerderij met bomen IIBoerderij met bomen II
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 586.002

Een fraaie ets van één van de vele etsen die Suze de Lint tijdens haar leven heeft gemaakt. In tegenstelling tot vele van haar tijdgenoten heeft ze - net als bijvoorbeeld Roodenburg - oog voor het detail. Suze weet met een simpele naald bijna net zoveel sfeer te creëren als tijdgenoten met verf. Kortom een juweeltje van een ets. Zie ook haar andere ets van deze boerennering (CO 586.001)

Formaat: 23, 5 x 36,5.

Ets.

Gesigneerd: r.o..

Traditioneel achter glas in 30-jaren omlijsting gevat.

Prijs op aanvraag

 

Lint, Suze de

Suze de Lint (naamvariant: Suzanna Gerdina de Lint) werd in Princenhage (bij Breda) op 5 oktober 1878 geboren en overleed in  Den Haag op 27 oktober 1953.

Suze de Lint werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (kreeg onder andere les van Johannes Josephus Aarts en etslessen van Eduard August Becht) en studeerde daarnaast in Parijs. Zelf gaf ze op latere leeftijd weer les aan J.C.E. van beusekom en L.O.A. Hoeffelman.

Ze werkte in het begin van de 20ste eeuw veel in de omgeving van Heeze als kunstenares maar was ook actief in de omgeving van Den Haag en in Parijs.

Ze was niet alleen een begaafd kunstenares maar tevens paddenstoelenspecialist. Uiteraard heeft ze dan ook veel paddenstoelen geschilderd.

Suze was naast schilderes ook een zeer verdienstelijk etster en van haar zijn veel (bloem)-stillevens, bomen, planten, landschappen, boerderijen (zowel van in- als exterieurs) bekend.

Suze de Lint was lid van Pulchri Studio in Den Haag.

Vermeld in Scheen.

suze_de_lint