Millet, Jean F.

Schapen in omheind veld
 
Schapen in omheind veldSchapen in omheind veld
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 219.001

Een facinerende potloodtekening van de beroemde Millet. Trefzeker wordt door Millet de rust en weidsheid van het platteland vastgelegd in een eenvoudige lijnenspel zoals alleen hij dat kan. Het is dan ook geen wonder dat vele collegae-kunstenaars door hem zijn (en nog steeds worden) beïnvloed.

Formaat: 16,5 x 22

Tekening (potlood).

Gesigneerd: reverse.

Eenvoudig ingelijst, achter glas in een 19de eeuwse lijst. Helaas ontbreekt aan de omlijsting in de rechteronderhoek en stukje opsmuk. Desondanks verdient dit werkje van Millet zijn oorspronkelijke omlijsting te behouden.

Prijs op aanvraag

 

Millet, Jean F.

Jean François Millet werd op 4 oktober 1814 in Gruchy geboren en overleed op 20 januari 1875 in Barbizon. Jean François was niet alleen de vader van de jongere François Millet maar ook zijn leraar.

Zonder enige vaktechnische opleiding ontwikkelde Millet zich tot een meer dan begaafd graficus, pastellist, schilder, tekenaar en fotograaf. Als autodidact ontwikkelde hij zich bij voortduring en wordt uiteindelijk terecht tot één van de spillen van de School van Barbizon gerekend. Anderen rubriceren hem vooral als typisch 'Franse School'.

Van Millet zijn zowel figuurvoorstellingen, genrestukken, landschappen, portretten als stillevens bekend.

Zijn invloed als kunstenaar was groot ook op collegae als Willem Witsen, Theodoor Verstraete, Albin Egger-Lienz, Léon Augustin Lhermitte, George Fuller, William Morris Hunt (1824-1879), John Singer Sargent, Horatio Walker, Léon Adolphe Auguste Belly, Henry Van de Velde, en Frederick McCubbin.

Vermeld in Thieme / Becker, Busse, Witt Checklist, Glassmann / Symmes, Bénézit, Saur, Barret.