Signac, Paul

Haven van Rotterdam (Op. Kunstb. 1982)
 

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 430.003

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Paul Signac genaamd Haven van Rotterdam  opgenomen in jaargang 1982 van Openbaar Kunstbezit.

Prijs op aanvraag

 

Signac, Paul

Paul Signac werd op 11 november 1863 in Parijs geboren en overleed daar ook op 15 augustus 1935.

Ofschoon hij het merendeel van zijn leven in Frankrijk sleet, was hij ook meermalen en dan langdurig in Nederland (van 1894 t/m 1907 onder andere in Overschie, Vlissingen, Rotterdam en Volendam = hotel Spaander).

Signac wordt gerekend tot de pointilisten maar was onder andere lid van 'Les Vingt' (XX) waar ook James Ensor lid van was. Daarnaast was Paul Signac één van de oprichters van de Salon des Indépendants (1884).

Paul Signac was de leraar van Lucie Cousturier en had daarnaast ook veel invloed op Ivo Hauptmann en Paul Baum.

Als aquarellist, lithograaf, schilder maar ook als tekenaar zijn van zijn hand werken bekend over onderwerpen als figuurvoorstellingen, landschappen en stillevens.

Vermeld in Thieme ./ Becker, Vollmer, Bénézit, Busse, Witt Checklist, Saur.