Sterl, Robert Hermann

Steenhouwers
 
SteenhouwersSteenhouwers
klik voor fullscreen
Steenhouwers Steenhouwers

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. COL 1381.001

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend - in dit geval van Robert Hermann Sterl na zijn dood - kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten. Deze werd uitgegeven door VEB E. A. Seemann Verlag, Leipzig (zie de tweede foto, nr. 1953). Een terecht initiatief, want deze schildering verrast zelfs als ansichtkaart. Het werk zelf bevindt zich in het Museum der bildenden Künste, Leipzig.

Formaat: 10,5 x 14,8.

Ansichtkaart (litho).

Gesigneerd: niet.

Niet gelopen.

Niet ingelijst.

€ 1,00

 

Sterl, Robert Hermann

Robert Hermann Sterl werd op 23 juni 1867 in Grossdobritz (Sachen) geboren en overleed op 10 januari 1932 in Naundorf (Pirna).

Als kunstenaar manifesteerde hij zich vooral als etser, illustrator, lithograaf en schilder van vooral landschappen en portretten / personen (muzikanten en arbeiders).

Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie voor Schone Kunsten in Dresden bij Leon Pohle, Ferdinand Pauwels en Julius Scholtz; onder zijn eigen leerlingen telde hij onder andere Adolf Brockmann, Herbert Fiedler, Erich Fraass, Reinhold Rudolf Junghanns en Victor Tuxhorn.
In 1906 werd hij zelf benoemd tot leraar aan de academie.

Sterl was één van de oprichters van de Dresden Sezession Gruppe en tijdens de eerste Wereldoorlog werkte hij als oorlogsschilder.

Vermeld in Thieme / Becker, Vollmer, Witt Checklist, Busse, Bénézit, Saur.