Strij (II), Abraham van

Houtzaagmolen op Noordendijk (zie: Dordrecht 1650-1800)
 

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 1542.001

Een fraaie uitgave van en over historisch Dordrecht - "Dordrecht 1650-1800", uitgegeven door Waanders uit Zwolle - bevat een keur aan oude en zeer oude prenten en tekeningen van de hand van onder andere beroemde in Dordrecht ooit levende en werkende kunstenaars. Wij vinden dat (kopieën van) hun kunstwerken (zie de bijgevoegde foto) niet mogen ontbreken in ons overzicht van in Dordrecht levende, geboren en gewerkte kunstenaars. Het betreffende volgende (Dordtse) kunstenaars:

  1. Carel Frederik Bendorp
  2. Aart Schouman
  3. Abraham van Strij
  4. Johannes Rutten
  5. Ary van Wanum
  6. Jacob van Strij
  7. Abraham van Strij jr.
  8. Martinus Schouman
  9. Frans Jacobus van den Blijk
  10. Johannes Willem Boshamer

N.b.: deze voorstelling (in kopie) van bovenstaande kunstenaar (rood aangezet) maakt deel uit van voornoemde publicatie worden ook kort vermeld bij BI 999.121.

Prijs op aanvraag

 

Strij (II), Abraham van

Abraham van Strij (II) [naamvariant: Abraham van Strij (jr)] werd op 11 oktober 1790 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 6 november 1840. Hij is de zoon van Abraham van Strij (I) en de vader van Willem van Strij.

Abraham van Strij (II) werd door zijn vader opgeleid terwijl hij zelf weer het kunstnaarsstokje onder andere overdroeg aan Kos Koolhaalder.

Abraham was als kunstenaar voornamelijk werkzaam in de regio Dordrecht.

Abraham was als kunstenaar actief als (behangsel)schilder, tekenaar en kopiïst van vooral genre- en figuurvoorstellingen alsmede portretten.

Abraham van Van Strij (II) was lid van het Dordtse Teekengenootschap Pictura.

Vermeld in Scheen, Hoogenboom, Dumas.