Tiele, Jan

Berennering
 
BerenneringBerennering
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 407.007

Jan schilderde veel (boerderijen) maar niet dan nadat hij eerst de nodige schetsen / tekeningen had gemaakt. Soms echter ontstonden er grafische producten i.p.v. olieverven; hier een ets van een - wasrschijnlijk - Drenthse eenvoudiged boerderij.

Formaat: 16,5 x 37.

Ets.

Gesigneerd: l.o. (in potlood).

Eenvoudig - achter glas en gevat in een passe-partout - ingelijst.

Prijs op aanvraag

 

Tiele, Jan

Jan Tiele (naamvariant: Jan Cornelis Tiele) werd op 9 juli 1884 in Utrecht geboren en overleed op 31 januari 1956 in Arnhem. Hij was de vader van F.J. (Floris) Tiele.

Tiele volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij François Pieter ter Meulen en Nicolaas van der Waay.

Tiele was als kunstenaar werkzaam in zowel Nederland (Utrecht, Amersfoort, Hattem, Leiden, Noordwijkerhout, Zierikzee, Amsterdam, Den Haag, Delft en Arnhem) als in Marokko.

Als etser, lithograaf, schilder en tekenaar zijn van hem voornamelijk (bloem)-stillevens, figuurvoorstellingen, portretten, stad-, bos- en landgezichten bekend. Als schilder werkte hij bij voorkeur met olieverf.

Jan Tiele werd gelouterd met de Willem van Collenprijs.

Tiele was lid van Pulchri Studio in Den Haag en van Arti et Amicitiae alsmede de Vereniging Sint Lucas beide in Amsterdam.

Vermeld in Scheen, Jacobs.