Vos, Peter

De barre ballade van Boris Borus (Auteur: Ivan Barkov)
 

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 698.108

De zeer bijzondere (erotische) zangen van Ivan Barkov werden zo mogelijk nog erotischer geïllustreerd door Peter Vos . Met als resultaat deze fascinerende dichtbundel in 4 zangen met een zeer uitgebreide toelichting door Marko Fondse. Het zijn ongetwijfeld de eigen erotische fantasiën van deze beide kunstenaars die als leidraad dienden voor gedicht en tekening. Fantasiën die elkaar onmiskenbaar versterken en tot dit fraaie resultaat hebben geleid.
Van alle (erotische) tekeningen is een fotokopie bijgevoegd.

Uitgever: G.A. van Oorschot, Amsterdam.

Illustrator: Peter Vos.

Auteur: Ivan Barkov.

Uitgave: 1ste druk.

Fraai exemplaar (inclusief stofomslag); enkele tientallen werden genummerd en deels gesigneerd door illustrator en toelichter.

Prijs op aanvraag

 

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht.

Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso.

Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tekenaar zijn van hem vele dier-, vogel-, figuurvoorstellingen en zelfportretten bekend. Hij werkte bij voorkeur met aquarelverf, grafiet of potlood naast zijn liefde voor de lithografie.

Brede bekendheid genoot hij als illustrator en postzegelontwerper.

Tijdens zijn leven werden hem de Zilveren Pen, de Jeanne Oosting Prijs en de Gouden Penseel toegekend.

Peter Vos was lid van het Grafische Gezelschap De Luis, De Hollandse Aquarellistenkring en van De Keerkring.

Vermeld in Scheen, Jacobs.