Wiegman (1930), Piet

Woonwagen in dorpskern
 
Woonwagen in dorpskernWoonwagen in dorpskern
klik voor fullscreen

Stel een vraag over dit object

Ingedeeld in de volgende categorieën

objectnr. CO 744.010

Het bijzondere aan Piet Wiegman Jr. is dat hij ondanks zijn marginale kunstscholing het experiment bepaald niet uit de weg ging. Het weerbarstige linoleummateriaal hanteerde hij hier wederom meer dan succesvol gezien het resultaat. Zijn abstraherend denken niet verlogenend, liet hij overbodige stukjes informatie bewust weg tijdens het snijden. Desondanks wist hij tegelijkertijd een treffend beeld neer te zetten van een Roma-woonwagen (feitelijk zijn eigen onderkomen; hij woonde namelijk tijdelijk in de tuin van Sientje Van Noort).

Formaat: 30 x 40.

Linoleumsnede.

Gesigneerd: r.o. met pen èn in de snede.

Modern ingelijst.

Prijs op aanvraag

 

Wiegman (1930), Piet

Piet Wiegman (naamvariant: Petrus Jacobus Maria Wiegman) werd op 25 juni 1930 in Heemstede geboren en overleed daar ook in 2008. Hij was een zoon van Jan Wiegman.

Ofschoon officieel autodidact volgde hij wel enkele jaren olieverfschilderen bij Piet Kloes en volgde hij ook lessen van H.F. Boot.

Piet Wiegman schilderde, tekende en etste zowel landschappen, figuurvoorstellingen, mensen, portretten als straatscènes maar waagde zich ook veelvuldig aan moderne - meer abstracte - vormen.

Piet Wiegman was lid van het genootschap van beeldende kunstenaars 'Kunst zij ons doel' in Haarlem.

Vermeld in Scheen.