Aanbieding!
Kunstenaar:Swarte, Joost

20-ste Eeuwse stad

 12,50

Artikelnummer: 2A 629.001

Het trimesterieel tijdschrift ‘De Boekenwereld’ vond aanleiding naar aanleiding van haar vernieuwde vormgeving om een aantal veelbelovende grafisch ontwerpers de vloer te geven middels een losbladig, uitvouwbare poster. Hier het zeer geslaagde ontwerp van de getalenteerde industrieel ontwerper Joost Swarte.
Een staaltje van kort-en-bondig vastleggen van de hedendaagse westerse maatschappij. Torenhoge kantoren sieren zelfs de perrons van de forensenstations die dagelijks ontelbare aantallen witte-boordenwerkers van huis naar werk en weer terug aan- en afvoeren. Het is dan ook erg knap van Swarte dat hij kans ziet om twee stemmingen in één beeld te vangen: de komende man (chagrijnig) en gaande man (opgelucht en blij).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 62 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

atelierstempel, in de druk, l.o.

Stijl

,

Swarte, Joost

Joost Swarte (naamvariant: Jozef Willibrord Swarte) werd op 24 december 1947 in Heemstede geboren. Hij is een broer van Rieks Swarte. Swarte studeerde voor industrieel ontwerper in Eindhoven, Hij was naast graficus ook een verdienstelijk illustrator, striptekenaar en (meubel)-ontwerper. Als 'product' had hij glas-in-lood in portefeuille. In 1989 en 1990 ontving hij persoonlijke subsidies; in 2012 werd hij gelouterd met de Maarten Toonderprijs. Vermeld in Jacobs, Boerland / Den Har...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Swarte, Joost.

Heeft u een vraag of opmerking over '20-ste Eeuwse stad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina