Alternatieve Grote Kerk

 88,00

Artikelnummer: CO 012.015

Herman van der Avoort Jr.’s geheel eigen kijk op de Dordtse Grote Kerk! Kleurrijk en verrassend. Alleen al zijn scherpe historische waarneming om de tegen de Grote Kerk aanleunende kleine woningen met hun rode pannendaken prominent weer te geven, is opmerkelijk. Nog opmerkelijker is dat de tegen de toren aanleunende woningen al jaren geleden werden ‘verplaatst’ naar de zijkant van het schip. Historisch besef? Of één van zijn eerste olieverven van lang geleden?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 47 × 61 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Alternatieve Grote Kerk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina