Aanbieding!

Blauw-gele zonnebloem

 39,50

Artikelnummer: CO 012.266

Na een bij wijze van spreken half ‘opgelopen’ zonnebloemeninfectie bekroop Van der Avoort onlangs (we spreken 2017) de onbedwingbare behoefte om een eigen zonnebloemschilderij te componeren. Ziehier het resultaat. Lak aan elke bestaande conventie gaat hij ook nu weer geheel zijn eigen gang. Onvergelijkbaar uiteraard met de keuze die van Gogh destijds maakte om zijn creaties iets eigens te geven maar zeker zo persoonlijk en Van der Avoort-eigen. We schreven het al eerder: wanneer wordt hij eindelijk eens ontdekt of op zijn minst gewaardeerd als unieke kunstenaar?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 70 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Blauw-gele zonnebloem'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina