Aanbieding!

Blind echtpaar

 17,50

Artikelnummer: CO 553.012
Onderwerpen: , ,

Jan Franken was een waarlijk meester op de burijn. Ook deze zeer fraaie houtsnede – eenvoudig maar toch ongekend krachtig qua lijnen – bewijst zijn gave! Ofschoon hier slechts sprake is van een proefdruk, is zijn trefzekerheid onmiskenbaar. En dit geldt niet alleen voor deze houtsnede maar voor veel van de houtsneden uit zijn oeuvre.
Op de keerzijde van deze proefdruk vinden we nog een andere proefafdruk (De stille stad; zie ook CO 533.011a/12a). Voor de volledigheid voegen we nog een foto bij van de volledige, originele houtsnede (ook in ons bezit; zie CO 553.014).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13.9 × 19 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Blind echtpaar'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina