Aanbieding!
Kunstenaar:Lint, Suze de

Boerderij

 22,50

Artikelnummer: CO 586.007

Suze de Lint maakte soms ook grotere en meer gedetailleerde ontwerpen / schetsen van boerderijen, schuren, bomen alvorens ze overging tot het etsen van landschappen met als stoffering dergelijke groeisels en bouwsels. Hier één van de vermoedelijk vele tientallen schetsen / tekeningen van haar (zie ook de andere tekeningen / schetsen op deze site van Suze de Lint).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33.3 × 27 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Lint, Suze de

Suze de Lint (naamvariant: Suzanna Gerdina de Lint) werd in Princenhage (bij Breda) op 5 oktober 1878 geboren en overleed in  Den Haag op 27 oktober 1953. Suze de Lint werd opgeleid aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag (kreeg onder andere les van Johannes Josephus Aarts en etslessen van Eduard August Becht) en studeerde daarnaast in Parijs. Zelf gaf ze op latere leeftijd weer les aan J.C.E. van Beusekom en L.O.A. Hoeffelman. Ze werkte in het begin van de 20ste eeuw veel in d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lint, Suze de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina