Aanbieding!
Kunstenaar:Smit, Jacoba

Boerderij met passerende mallejan

 24,00

Artikelnummer: p25 1004.001

Jacoba Smit had bescheiden ambities als schilderes en stelde haar kunstzinnige vaardigheden vooral in dienst van haar schilderhobby. Desondanks nam ze les (en met succes zo blijkt hier) bij Jan Sluijters Sr.. Haar manier van schilderen doet denken aan de Larense school.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Smit, Jacoba

Jacoba Smit (naamvariant: Jacoba Pisuisse-Smit) werd op 7 mei 1877 in Amsterdam geboren en overleed op 29 juli 1932 in Den Haag. Niet bekend is of zij specifieke kunstzinnige opleidingen volgde. Vermoedelijk was ze autodidact. Wel volgde zij lessen bij Jan Sluijters Sr. in 1913 / 14. Wel is bekend dat zij als schilder en tekenaar actief was in de periode 1892 - 1932 en dan vooral in Amsterdam, Blaricum en Den Haag waar zij zich toelegde op landschappen. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smit, Jacoba.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij met passerende mallejan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina