Kunstenaar:Soer, Chr.

Bomen geabstraheerd

 1.355,00

Artikelnummer: CO 293.002
Onderwerpen: ,

Een meer dan sterk impressionistisch werk van Christiaan Soer. Dit werk komt bijna over als een proef van hem om voor zichzelf de vraag te beantwoorden: hoe ver kan en wil ik gaan als impressionistisch kunstenaar! Maar ondanks het vermoeden dat hier sprake is van slechts een ‘probeersel’ kijken we naar één van de meest fraaie ‘Chris Soers’! Zoals Louis Apol de heerser was van de (geschilderde) winterlandschappen kan Soers gerust de meester van de herfstlandschappen worden genoemd. Je voelt als het ware de koude herfstwind terwijl je naar dit doek kijkt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 36 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

,

Soer, Chr.

Christiaan ( Chris )  Soer werd op 23 februari 1882 in Den Haag geboren en overleed ook in die stad op 11 november 1961. Woonde en werkte zijn hele leven in Den Haag, met uitzondering van enkele studiereizen naar België (Gent en Brugge), Duitsland en Frankrijk (Parijs). Opgeleid aan de Academie van Den Haag en was een bekend representant van de "Haagse School". Zijn werk is impressionistisch van stijl. Hij schilderde en tekende (winter)landschappen, stads- en dorpsgezichten, strandge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Soer, Chr..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bomen geabstraheerd'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina