Kunstenaar:Eland, Leo

Bosgezicht in de Preanger

 12,00

Artikelnummer: CO 1058.001

Een zeer kenmerkend Javaans oerwoud. Vermoedelijk bevindt het originele olieverfschilderij zich in Amsterdam in het Tropen Museum.

Deze litho werd geproduceerd voor de Haagsche Post als bijlage bij Kerstnummer 1928 No. 789.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 43 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Eland, Leo

Leo Eland (naamvarianten: J.L. Eland, Leonardus Joseph Eland) werd op 18 augustus 1884 in Salatiga (Indonesië, provincie Jawa Tengah) geboren en overleed op 20 maart 1952 in Den Haag. Niet bekend bij ons is of hij specifieke kunstzinnige opleidingen heeft gevolgd. Vermoedelijk was hij autodidact. Als kunstenaar was hij vooral actief in voormalig Nederlands Indië, de Verenigde Staten van Amerika, Marokko en Nederland zelf (Amsterdam en Den Haag). Zijn werkzaamheden als kunstschilder c...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eland, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht in de Preanger'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina