Aanbieding!

Bospad

 10,00

Artikelnummer: k2 864.002
Onderwerpen: ,

Deze aquarel werd vermoedelijk in het najaar van 1926 door Jan de Vries geschilderd. Waar is helaas niet bekend. Zoals we al eerder opmerkten heeft De Vries zowel veel talent voor als veel plezier in het kunstzinnig vastleggen op papier van stad en land. Het moet dus voor zijn leerlingen ook een genot zijn geweest om van zo’n leraar les te krijgen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Vries, Jan Philippus A. de

Jan Philippus Augustus de Vries werd op 22 december 1904 in Dordrecht geboren en overleed in 1995 in Apeldoorn. De Vries volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstzinnige opleidingen aan academies. Wel volgde hij les bij J. Van Vugt, bij C.J. Rovers en bij Agnes Canta in Rotterdam (daar behaalde hij zijn LO-akte handtekenen). Hij stond bekend als tekenaar, schilder, aquarellist en illustrator maar ook als musicus, dichter en leraar tekenen. Zijn kunstuitingen concentreerden zich...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vries, Jan Philippus A. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bospad'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina