Aanbieding!
Kunstenaar:Regt, Piet de

Broeksloot bij winter

 27,50

Artikelnummer: CO 768.006

Helaas is dit landschap in amper 25 jaar door de oprukkende verstedelijking geleidelijk verdwenen. De strook weidegrond op de grens met Leidschendam bleef tijdelijk buiten schot als gevolg van planologische perikelen rond de Verlengde Landscheidingsweg (ook wel bekend als de Noordelijke Randweg of N14), die de A4 met de N44 moest verbinden. Inmiddels is deze weg gerealiseerd en is die strook weidegrond ook volgebouwd. Is op deze ets de brug te zien die de verbinding vormt tussen de Corsmolen en ’t Huys te Werve? In ieder geval leverde De Regt een belangrijke bijdrage aan het vastleggen van de historische omgeving van ”s-Gravenhage.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Regt, Piet de

Piet de Regt (naamvariant: Pieter de Regt; signeerde met P. de Regt) werd op 3 juni 1877 in Rotterdam geboren en overleed op 21 februari 1960 in Loosduinen. Behoudens lessen die hij bij Antoon Markus Sr. volgde, staat hij toch primair als autodidact te boek. Pieter werkte als kunstenaar vooral in Arnhem, De Haag en Rijswijk (Zh.). Als graficus, etser, schilder en tekenaar maakte hij vele dorps- en plasgezichten en (winter)landschappen in Haagse School stijl. De Regt wordt tot de H...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Regt, Piet de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Broeksloot bij winter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina