Buurtschap Ofwegen Hoogmade

 44,00

Artikelnummer: CO 1650.001

Wat is het Nederlandse landschap toch boeiend. Hier een aquarel van Prooper die bijna zichtbaar moet hebben genoten terwijl hij zijn interpretatie van de Wijde Aa op papier vastlegde.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 18.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., r.o.

Stijl

Prooper, Govert Johannes

Govert Johannes Prooper werd op 21 juli 1899 in Delft geboren en overleed in 1986. Op de Ambachtsschool in Delft volgde hij een opleiding tot huisschilder ondanks dat hij al van jongafsaan graag tekende. Indirect kreeg hij maatschappelijk gezien toch zijn zin omdat hij in dienst trad van de Nederlandse Rotogravure Maatschappij als reproductietekenaar en daar kleurde hij negatieven in als voorbereiding op de kleurendruk. In zijn vrije tijd was hij actief als aquarellist en lithograaf ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Prooper, Govert Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Buurtschap Ofwegen Hoogmade'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina