Aanbieding!

CoBrA-like Januskop

 61,50

Artikelnummer: CO 012.026

Dit CoBrA-like abstract werk van Herman van der Avoort jr. roept de vraag op waar de kunstenaar aan dacht tijdens het schilderen. Vermoedelijk zweefde een beeld van de Romeinse God Janus voor de ogen. Het doek overweldigt meer dan welk werk van Karel Appel of andere CoBrA-leden dan ook door fantasie en kleurkeuze. De kleur- en vormkeuze van Van der Avoort zijn ook nu weer zeer eigen en wijken af van die van de ‘gevestigde’ kunstenaars. Ook Herman zelf neemt hier duidelijk afstand van zijn geliefde voorkeur-kleuren rood, groen en geel.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'CoBrA-like Januskop'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina