Aanbieding!

Compositione 1963

 631,00

Artikelnummer: k7 052.001

Een kenmerkende olieverf van de hand van Cruxent. Ofschoon ternauwernood in Europa bekend wordt deze (amateur schilder en hoogleraar) in Latijns Amerika en de Caraïben hogelijk gewaardeerd. Ofschoon geen enkele binding met welke Europese schildersgroep of -ontwikkeling dan ook zou hij zomaar in de CoBrA-groep passen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, papier / karton

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Cruxent, José Maria

Professor José Maria Cruxent is in 1911 in Sarria-Sant Gervasi (Spanje) geboren en overleed op 23 februari 2005 in Coro (Venezuela). Hij woonde en werkte in Venezuela. O.a. leidde hij de afdeling archeologie en antropologie van het Venezolaanse Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek. Ook deed hij archeologisch onderzoek op Curaçao. Maakte sterk uiteenlopend werk - variërend van olieverven tot elektronische beelden - dat op veilingen zeer verschillend werd gewaardeerd (opbrengsten var...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cruxent, José Maria.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Compositione 1963'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina