de Stad Zierikzee

 30,00

Artikelnummer: CO 440.001

Het is nog maar enkele eeuwen geleden dat fotografie een onbekend fenomeen was. Grafici – zoals ook deze Caspar Jacobsz.Philips – verdienden destijds een goede boterham aan het grafisch vastleggen van alles wat mensen maar konden boeien. Hun grafische producten vonden zowel een weg naar boeken- en krantenuitgevers maar werden zeker ook per stuk te koop aangeboden om menig huiskamer of woonkeuken te sieren.

Glas beschadigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 16 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o., toelichtende tekst(en)

Samenstelling collectie

Stijl

Philips, Jan Caspar

Jan Caspar Philips werd tusen 1680 en 1700 vermoedelijk in Duitsland geboren en overleed waarschijnlijk op 24 april 1775 in Amsterdam. Hij was een oom van Caspar Philips Jacobszoon. Wanneer, waar en / of door wie hij kunstzinnig werd opgeleid is ons niet bekend. Wel weten we dat hij Simon Fokke en Caspar Jacobsz. Philips opleidde. Jan Caspar was actief als prentkunstenaar, graveur / prentmaker, tekenaar en kunsttheoreticus. Als kunstenaar was hij voornamelijk werkzaam in de regio Ams...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Philips, Jan Caspar.

Heeft u een vraag of opmerking over 'de Stad Zierikzee'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina