Aanbieding!
Kunstenaar:Burg, A. v.d.

Een boerin aan het melken

 109,50

Artikelnummer: p44 045.001

Een twijfelgeval! Een fraai op plaat geschilderde olieverf [mogelijk een oleografie, maar dan een zeer knappe (wie kent dan het origineel?)]. Ook specialisten en kunstkenners twijfelen. De door A. v.d. Burg gesigneerde schildering wijst mogelijk op de zeker niet beroemde maar wel zeer begaafde kunstenaar Anthonie van der Burg (Burch). De vraag rijst dan onvermijdelijk: waarom zou iemand een schilderij kopiëren van een NIET beroemde schilder? Dit gecombineerd met de eerder uitgesproken twijfel doet vermoeden dat het hier wel degelijk om een ‘echt’ schilderij gaat. Maar de vraag die dan ook in één adem dient te worden gesteld: is het DE van der Burg uit Arnhem? Ook de database van de RKD geeft hierop geen antwoord. Hoe dan ook een prachtig schilderij voor zeer weinig geld.

Het werk is zeer chique gelijst wat het vermoeden van ons over de afkomst alleen maar onderstreept.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 43.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Stroming

Burg, A. v.d.

Mogelijk Anthonie van der Burch (ook wel Burg geschreven), geboren in Arnhem op 21 mei 1805. Onbekend is wanneer en waar hij is overleden. Werkte aanvankelijk in Arnhem en vooral in Kleef en later ook in Den Haag en Heemstede.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Burg, A. v.d..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Een boerin aan het melken'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina