Kunstenaar:Koch, Pyke

Germaanse symbolen 1943 (3ct)

 1,50

Artikelnummer: COL 822.001e
Onderwerp:

Pyke Koch ontwierp in 1943 de postzegelserie ‘Germaanse symbolen’. Hij maakte zich net zoals vele van zijn tijdgenoten zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek.

De gehele serie (postfris) voor € 10.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 3.2 × 2.5 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Koch, Pyke

Pyke Koch (naamvariant: Pieter Frans Christiaan Koch; signeerde als Pyke Koch of P. Koch; monogrammeerde als PK, P.K., K of K.) werd op 15 juli 1901 in Beek (bij Ubbergen) geboren en overleed op 27 oktober 1991 in Utrecht of Wassenaar. Pyke volgde geen specifeke kunstzinnige opleidingen en was dus volgens de regelen autodidact. Hij werd zeker beïnvloed door de magisch realisten; de stroming waaraan hij zelf ook stevig richting gaf. Hij oefende bij leven stevige invloed uit op Henk Munnik. Naa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koch, Pyke.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Germaanse symbolen 1943 (3ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina