Kunstenaar:Korver, Adrianus

Gezicht op Dordrecht en Nieuwe Haven

 120,00

Artikelnummer: CO 178.001

Een (h)eerlijk? geschilderd havengezicht (Nieuwe Haven Dordrecht met op de achtergrond de onvermijdelijke Grote Kerk). Het is de vraag of Korver het schilderij heeft gemaakt naar een voorbeeld of dat hij zelf -zittend op bijvoorbeeld de Lange IJzeren Brug – zijn indrukken heeft willen vastleggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, marouflage

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Korver, Adrianus

Adrianus Korver werd op 4 januari 1899 in Alkmaar geboren en overleed op 6 juni 1982 in Almere. Als schilder (onbekend is of hij autodidact was dan wel één of meerdere opleidingen volgde) werkte hij voornamelijk in Heiloo en vanaf 1946 in Amsterdam. Vermeld in Scheen, Scharten.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Korver, Adrianus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gezicht op Dordrecht en Nieuwe Haven'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina