Aanbieding!
Kunstenaar:Beekmans, Ad

Graafstroom of Giesse?

 37,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 723.012

Vele schilders begonnen als brave navolgers van de Haagse School. Ad Beekmans vormde hierop geen uitzondering gezien deze wat brave schildering van een rivierlandschap (vermoedelijk ergens in de Alblasserwaard). Ondanks de slaafse lijn van de Haagse School die Beekmans hier klakkeloos volgde, zijn de sporen van zijn vakmanschap al duidelijk te zien. Collega’s als Theophile de Bock zouden zich voor zoiets vergelijkbaar zeker niet geschaamd hebben. Desondanks – en gelukkig voor de kunstwereld – nam Ad al snel afscheid van het brave schilderspad (zie ook zijn andere werk op onze website).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32.2 × 23.2 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Beekmans, Ad

Ad Beekmans (naamvariant: Adrianus Jacobus Antonius Beekmans) werd op 5 september 1904 in Gorinchem geboren en overleed op 29 november 1978 in 's-Hertogenbosch. Beekmans volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht in 's-Hertogenbosch waar hij onder andere lessen volgde bij Huib Luns. Beekmans werkte als kunstenaar niet alleen in Nederland (Gorinchem, Rotterdam, Tilburg en Oisterwijk) maar ook in Engeland (Londen) en Frankrijk (Parijs). ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Beekmans, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Graafstroom of Giesse?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina