Aanbieding!

Gracht met Amsterdamse Zuiderkerk op de achtergrond

 125,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p29 426.001

Deze kunstenaar heeft veel bekende Haarlemse en Amsterdamse stadsgezichten in etsen vastgelegd. Veel minder bekend zijn de litho’s van hem waarin trouwens vaak dezelfde fotogenieke plekjes zijn vastgelegd. Dit is zo’n litho die als twee druppels water lijkt op de ets die Johan Josseaud maakte vanuit de zelfde plaats van dezelfde Amsterdamse gracht met eveneens op de achtergrond de Zuiderkerk. Het belangrijkste verschil is de afgemeerde sleepboot links aan de kade op de litho en het roeibootje, half zichtbaar achter de brug.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 28 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, r.o.

Stijl

,

Josseaud, Johannes

Johannes Josseaud werd in Amsterdam op 21 april 1880 geboren en overleed op 10 november 1935 in Haarlem. Hij volgde - voor zover bekend - geen specifieke kunstopleidingen maar leerde wel de kneepjes van het vak van de bekende schilder Willem Wenckenbach. Josseaud werkt op veel plaatsen in Nederland (Amsterdam, Bussum, Schoten (Haarlem), Zandvoort en Haarlem). Als aquarellist, schilder, tekenaar, etser en lithograaf waren zijn favoriete onderwerpen stads- en zeegezichten en interieurs...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Josseaud, Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Gracht met Amsterdamse Zuiderkerk op de achtergrond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina