Kunstenaar:Zijl, P. van

Groothoofdspoort Dordrecht en hotel Bellevue

 117,00

Artikelnummer: CO 561.001

Een waarlijk historisch document van het Dordtse hotel Bellevue, zoals het er uitzag voor de verbouwing in de 21ste eeuw. Op de voorgrond een afgemeerde stoomsleepboot van de firma Muller. Helaas ontbreekt op deze sleepboot het nummer.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Tekening

(OI)-pentekening, potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Zijl, P. van

In 1986 studeerder Erwin van Zijl af aan de Hogeschool voor de Beeldende Kunsten te Utrecht. (tvs. werd hij  1e-graads leraar) Tijdens het laatste jaar op de academie onderzoek hij de grenzen van de figuratie en ontstaan zijn eerste abstracte werken in olieverf. Vanaf het begin maakte hij monumentale schilderijen waarin kringelende lijn- en golfpatronen melodieus in elkaar overlopen. Enkele tentoonstellingen volgen, onder meer bij TNO en in het ‘Paleis op de Dam’ (vanwege  een Koninklij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zijl, P. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Groothoofdspoort Dordrecht en hotel Bellevue'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina