Heidelandschap

 755,00

Artikelnummer: CO 170.001
Onderwerpen: ,

Het product van één van de jongere telgen uit de lange en omvangrijke Koekkoek-families. Maar zeker ook begiftigd met talent. Zijn schilderijen zijn bij wijze van spreken de synthese van Haagse School, impressionisme en de typische Breitnermanier van schilderen. We zien hier het resultaat: een mix van een heidelandschap, zandverstuiving en opstand van vliegdennen. De rust die dit landschap uitstraalt, wordt in Nederland helaas schaarser en schaarser. Misschien zien we wel over 50 jaar een kopie van dit werk van Henk Koekkoek in de schoolboekjes voor topografie met als toelichting. ‘Zo was Nederland in het begin van de 20ste eeuw’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Koekkoek, M.A. II

Henk Koekkoek werd op 11 juli 1918 in Amsterdam geboren en stierf daar ook op de 29ste maart 1977. Hij volgde een opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam en bekwaamde zich verder onder de leiding van Frits van Hall, Willem Papenhuijzen en Wim Vaarzon Morel. Zelf begeleidde hij de ontwikkeling van Gerrit Broerse, Frits Hes en Gerardus Adrianus van der Park. Als tekenaar, schilder en aquarellist legde hij vooral stads-, haven- en landschapsgezichten vast...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Koekkoek, M.A. II.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heidelandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina