Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Herderin met kudde

 27,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 189.011

Vele producten van Frans Lebret werden in de 20ste eeuw ook vermenigvuldigd via (staal)gravures. En terecht want zijn voorstellingen van onder andere schapen zijn (wereld)beroemd en hij steekt er Jean Millet mee naar de kroon. Deze gravure – na1897 gemaakt door ????? – toont andermaal zijn superieure vakmanschap (maar ook die van de voor ons nog naamloze graveur) als etser en kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13.9 × 19.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Herderin met kudde'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina