Het Sinterklaasboek 1922

 10,00

Artikelnummer: CO 1252.001

Het bandontwerp van dit Sinterklaasboek uit 1922 is van Jan Wiegman (zie ook bij Jan Wiegman CO 640.002). Daarin werd als medaillon een tekening van Freddie Langeler aan toegevoegd.

Uitgever: H. Meulenhoff, Amsterdam.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o., m.o., r.o.

Stijl

Langerer, Freddie

Freddie Langerer (naamvarianten: Freddie ten Harmsen van der Beek, Johanna Frederika Langerer, Freddie Langerer; monogrammeerde als FL) werd op 4 april 1899 in Amsterdam geboren en overleed op 18 maart 1948 in Laren. Zij was als kunstenares autodidact maar werd beïnvloed door haar echtgenoot Eelco ten Harmsen van Beek. Freddie was zowel als aquarelliste als illustratrice, (reclame- en strip)tekenares en schilderes. Figuurvoorstellingen en portretten hadden haar voorliefde als kunstenare...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Langerer, Freddie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Het Sinterklaasboek 1922'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina