Aanbieding!

Heuvellandschap

 46,00

Artikelnummer: p18 896.001

VANWEGE DE GROOTTE ALLEEN AFHALEN MOGELIJK

 

 

Ook de tegenwoordig nauwelijks nog bekende kunstenaar Gerard Westermann waagde zich aan semicommerciële producties. Hier scoorde hij een school(wand)plaat (naar een aquarel van hem) en een zeer geslaagde. Naast Isings, Koekkoek en andere meer bekende schoolplaatontwerpers zijn er kennelijk meerdere die een interessante bijdrage hebben geleverd aan het Nederlandse geografie onderwijs.

Door P. Noordhof, Groningen uitgegeven (uit de serie R. Schuiling en J.M. de Feijter – aandr. wandplaten van Nederland).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 116 × 86 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

Grafiek

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, l.o.

Stijl

Westermann, Gerard

Gerard Westermaan (naamvarianten: Gerard Westerman, Gerardus Bernardus Josephus Westerman, Johs. Labasky; monogrammeerde als GW met de W in de G maar ook wel met CW) werd op 25 december 1880 in Leeuwarden geboren en overleed op 2 februari 1971 in Amsterdam. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam (hij volgde onder andere lessen bij August Allebé en Johannes Henricus Jurres). Later werd hij benoemd tot docent aan de Rijksacademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Westermann, Gerard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Heuvellandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina