Huizen in de 90-er jaren

 72,00

Artikelnummer: CO 012.390

Zoals elke schilder-in-spé ooit begon op de academie: uitvoeren van opdrachten op basis van de in hun tijd populaire ideeën / stromingen. Zo kwam vorige eeuw vermoedelijk ook dit werk tot stand van Van der Avoort. Ofschoon het zeker niet 100% spoorde met zijn zoektocht naar een eigen kunstenaars’formule‘, bleek later toch dat Herman een zekere voorkeur ontwikkelde voor eenvoud en primaire kleuren. Maar dan niet in de richting van een Mondriaan of De Stijl maar een geheel eigen. En deze speurtocht eindigde nooit, Nog steeds is Van der Avoort op zoek naar nieuwe vormen, voorbeelden en kleurcombinaties wat inmiddels heeft geleid tot een waar pandemonium. Naast Anton Heijboer zijn er maar weinigen die blijven of bleven zoeken. Herman is daar één van en de collectie van Caput Ovis vormt daar een goed overzicht van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

,

Stroming

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vad...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huizen in de 90-er jaren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina