Aanbieding!
Kunstenaar:Essers, Bernard

Jaarbeurs 1925

 29,00

Uitverkocht

Artikelnummer: p42 738.004

Hier een fraaie kopie van de oorspronkelijke Jaarbeurs affiche uit maart 1923 door Henri Verstijnen ontworpen. Ook Verstijnen liet zich destijds leiden (of moeten we zeggen verleiden tot) door de commercie. De vraag is echter wat hier eigenlijk mis mee is. Kennelijk waren de toenmalige kunstenaars – waaronder niet de kleinsten en minsten onder hen (denk onder andere aan Jan Sluijter Sr,. Jan Toorop, Theo Hoytema, Piet van de Hem en vele anderen) niet te beroerd om hun creatieve kwaliteiten in te zetten voor ‘brood-op-de-plank‘. Een schril contrast met vele hedendaagse kunstenaar die eerder maandelijks ‘smachtend’ uitzien naar de geldelijke, verplichtingsloze overboekingen op hun bankrekening in plaats van om zich in te spannen hun orderboeken te vullen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28.3 × 38.3 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Diversen

,

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Uitgeversmij. “De Hooge Brug”, Amsterdam

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Essers, Bernard

Bernard Essers (naamvariant: Dee Essers; monogrammeerde als BE., BE aaneen of met de B 'gespiegeld') werd op 11 maart 1893 in Kraksaan (Ned.-Indië) geboren en overleed op 13 mei 1945 in Doniawerstal (gem. Skarsterlân). Bernard volgde kunstzinnige opleidingen op de Hendrick de Keyserschool in Amsterdam, aan het Royal College of Art in Londen en aan het Tekeninstituut "Piersma' in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij Johannes Graadt van Roggen. Hij was als kunstenaar op vele plaatse...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Essers, Bernard.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Jaarbeurs 1925'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina