Kunstenaar:Zijl, Erwin van

Kalf en face (Diminuendo)

 155,00

Artikelnummer: CO 604.001
Onderwerpen: ,

Zelf schreef Edwin van Zijl op- zijn website

Aquarellen van koeien. Voornaamste drijfveren die hieraan ten grondslag liggen zijn: de kracht van de suggestie, gezichtsbedrog en de kunst van het weglaten.

Deze voorstelling was in oorsprong dus een aquarel die hij later als hand bewerkt en gesigneerd in een redelijke oplage werd uitgegeven als piezoprint.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 63 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst

Stijl

,

Zijl, Erwin van

Erwin van Zijl (naamvarianten: Erwin van Zyl, Edwin Adrianus van Zijl) werd op 11 april in Voorburg geboren. Hij volgde een  kunstzinnige opleiding aan de Hogeschool voor Beelden Kunsten in Utrecht (dependance Amersfoort). Hij was naast schilder en aquarellist ook een verdienstelijk lithograaf. Als kunstenaar is hij vooral in de regio Amersfoort werkzaam. Veel van zijn werk draait om koeien.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zijl, Erwin van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kalf en face (Diminuendo)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina