Koene Molen

 32,00

Artikelnummer: CO 865.001

Onduidelijk is het of het hart van Johannes Albertus Hesterman jr. nu uitging naar kunst als zodanig of eerder naar zijn restauratieactiviteiten. In ieder geval volgde hij geen specifieke kunstzinnige opleidingen voor zover ons bekend. Ongetwijfeld was zijn vader – de meer bekende kunstenaar Johannes Albertus Hesterman sr. – een dankbare vraagbaak in zake kunst voor hem. Waarschijnlijk lag het accent van zijn activiteiten op zijn restauratieatelier want daar verdiende hij tenslotte zijn brood mee.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 33 × 25 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hesterman jr., Johannes Albertus

Johannes Albertus Hesterman jr. werd op 30 april 1877 in Amsterdam geboren en overleed daar ook op 25 oktober 1955. Hij runde in Amsterdam onder de naam firma J.A. Hesterman jr. & zonen een restauratieatelier. Zijn vader was - voor zover bekend - zijn eerste en enige leermeester. Naast restauratiewerkzaamheden zijn van hem als schilder voornamelijk strandgezichten en landschappen bekend die zich veelal afspeelden in de omgeving van Amsterdam. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hesterman jr., Johannes Albertus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Koene Molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina