Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Landeliijk beeld met dorpskern aan de einder II

 1.250,00

Artikelnummer: CO 158.033
Onderwerpen: ,

Voortdurend verbaast Otto de Kat iedereen met zijn treffende, uiterst sfeervolle aquarellen en olieverven. Ook het Hollandse platteland is – zeker voor Otto de Kat – fotogeniek en een inspiratiebron. Maar dat is nog niet voldoende om de bijzondere sfeer van een locatie en het pittoreske karakter ervan sprekend in een aquarel of olieverf vast te leggen. Maar dit lukt De Kat steeds weer met een minimum aan kleurschakeringen en een geniale vlakverdeling.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35.5 × 25.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landeliijk beeld met dorpskern aan de einder II'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina