Landschap bij Vorden

 12,00

Artikelnummer: CO 1152.001

Deze houtgravure werd gesneden door M. Weber voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op www.CaputOvis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Johannes Warnardus Bilders.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 15.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o., r.o.

Stijl

Bilders, Johannes Warnardus

Johannes Warnardus Bilders (signeerde aanvankelijk met J. Bilders en op latere leeftijd met J.W. Bilders) werd op 18 augustus 1811 in Utrecht geboren en overleed op 29 oktober 1890 in Oosterbeek. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam (waar hij zelf vanaf 1852 als docent aan was verbonden) en was onder andere leerling bij Jan Lodewijk Jonxis. Onder zijn eigen leerlingen telde hij onder andere Marie Bilders-van Bosse, Gerard Bil...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bilders, Johannes Warnardus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Landschap bij Vorden'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina