Aanbieding!
Kunstenaar:Kropff, Joop

Maasdal St Pietersberg [school(wand)kaart]

 49,50

Artikelnummer: p18 181.009

VANWEGE DE GROOTTE ALLEEN AFHALEN MOGELIJK

 

Joop Kropff was niet alleen een gewaardeerde kunstenaar als zodanig maar zeker ook zeer geliefd bij de lagere schooljeugd in de vorige eeuw ofschoon de meeste leerlingen geen flauw idee hadden wie Joop Kropff eigenlijk was. Maar de toenmalige leerlingen van Lagere Scholen namen met des te meer gretigheid kennis van allerlei topografische wetenswaardigheden van Nederland. Vaak door de meesterhand van zeer bekende kunstenaars zoals Joop Kroppf maar ook van Hoynck van Papendrecht e.v.a. kleurrijk vastgelegd en door hun uitgever duizendvoudig vermenigvuldigd. Het is bijna jammer dat Internet steeds meer deze informatierol overneemt met kille plaatjes zonder enige romantiek.

Redactie: P.R. Bos, B.A. Kwast en F. Pelder (Nederland in woord en beeld)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 87 × 67 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio, Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

J.B. Wolters, Groningen

Kropff, Joop

Joop Kropff werd op 22 mei 1892 in Den Haag geboren en overleed op 9 mei 1979 in Delft. Hij volgde een tekenopleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en ontwikkelde zichzelf verder als kunstschilder (autodidact). Kropff was als kunstschilder zeer 'mobiel' en werkte zowel in Delft, Parijs, Brugge en Gent. Hij was zowel als graficus, schilder, (pen)tekenaar, pastellist, aquarellist, etser als lithograaf actief. Zijn onderwerpen waren eveneens zeer divers: van Kropf...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kropff, Joop.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Maasdal St Pietersberg [school(wand)kaart]'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina