Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Mannen aan cafétafel

 497,50

Artikelnummer: CO 158.008
Onderwerpen: ,

Niet alleen als en naar het kubisme neigende experimentele olieverfkunstenaar verdiende De Kat zijn sporen tevens als tekenaar. In de Dordtse traditie van tekenaars (Dicke, Reus, Lebret et cetera) past het werk van de Kat naadloos. Met deze houtskooltekening van mannen in crisistijd schetst Otto de Kat op sublieme wijze de moedeloosheid van de arbeider.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

houtskool

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mannen aan cafétafel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina