Kunstenaar:onbekend

Moeder met kind in de duinen

 89,00

Artikelnummer: CO 236.067

Een onroerende olieverf van een moeder met haar kind op de arm – beide in klederdracht – die over de zee vanuit de duinen naar een paar vissersboten aan de einder staart. Alsof  Kniertje uit ‘Op hoop van zegen’ van Heijermans de inspiratiebron was voor deze olieverf. Als er al van een ‘fout’ in het schilderij kan worden gesproken: de geschilderde klederdracht komt uit de buurt van Edam.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 36 cm
Afwerking

chique ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

onbekend

Werk van onbekende kunstenaars. Veel aanschaffingen van kunstwerken door ons in het verleden vonden plaats op, basis van 'mooi', 'interessant', aanvullend op bestaand werk in de collectie' et cetera. Daarom hebben we een 'groep onbekend' toegevoegd aan onze collectie. Uiteraard wordt nadere informatie m.b.t. deze groep van kunstwerken zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar zeker ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met kind in de duinen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina