Molen in de zon

 51,00

Artikelnummer: CO 012.019

Wie zo een molen in de lente waarneemt, heeft wel een speciale antenne voor de natuur. Op een bijna kinderlijke wijze weet Van der Avoort voorjaarsprikkels kleurrijk vast te leggen. Het is jammer dat noch het Dordtse Museum noch zijn bloedeigen Teekengenootschap Pictura aandacht aan deze kunstenaar besteedt. Er is hier sprake van een pendant (CO 012.021 + CO 012.019).

Door kunstenaar zelf ingelijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Molen in de zon'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina