Naakte vrouw

 862,00

Artikelnummer: CO 197.001

Een buitengewoon intrigerend werk van Albert Delbrassinne, ook wel de Belgische Charlie Toorop genoemd waar het de technische schilderskant betreft. Delbrassinne was vooral geobsedeerd door de mystieke kant van het leven maar tegelijkertijd was hij de amateur filosoof die alles rationeel wilde verklaren. Dit werk getuigt van de tweespalt in zijn denkwereld. Helaas is er maar zeer weinig werk van hem bekend; slechts sporadisch wordt er werk van hem op de markt aangeboden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 61 × 122 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Stroming

Delbrassinne, Albert

Albert Delbrassinne is een Antwerpse kunstschilder (geboren in 1911), maker van linoleumsneden en bevlogen schaakspeler die werkte in de tweede helft van de 20ste eeuw. Hij was bevriend met Albert Van den Bosch, een Antwerpse handelaar in ephemera. Delbrassinne leunt in sommige werken aan tegen het surrealisme maar ook wel tegen de art deco. Sommige van zijn werken lijken wel wat op die van Toorop. Albert stelde onder andere tentoon in de Studio Rik Wouters te Brussel in 1958 en in d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Delbrassinne, Albert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Naakte vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina