Kunstenaar:Rembrandt

Neeltgen Willemsdr. van Zuytbrouck

 28,00

Artikelnummer: CO 984.009
Onderwerpen: ,

Neeltgen Willemsdr. van Zuytbrouck (1569-1640) was de moeder van Rembrandt van Rijn.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17de eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn opmerkelijke beheersing van het spel met licht en donker, waarbij hij vaak scherpe contrasten (clair-obscur) gebruikte om zo de toeschouwer de voorstelling binnen te voeren – wat we ook in zijn etsen terugvinden – leidde veelal tot levendige scènes vol dramatiek.

Vermoedelijk is hier sprake van één van zijn eerste etsen want de signatuur (zie l.m. luidde toen nog LHR f).

Fascimile-reproduction der Reichsdruckerei Berlin.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram/acroniem/initiaal, in de druk, m.l.

Stijl

Rembrandt

Rembrandt (naamvarianten: Rembrandt Harmensz. van Rijn, Rembrandt van Rijn, Rembrandt Harmensz. van Rhijn, Rembrandt van Rijn, Rembrant) werd op 15 juli 1606 of 1607 in Leiden geboren en overleed op 4 oktober 1669 in Amsterdam. Rembrandt schreef zich aanvankelijk in als student aan de universiteit van Leiden. Zijn kennismaken met (leidend tot drie jaar inwoning bij) de Leidse schilder Jacob Isaaczoon van Swanenburgh zette hem op het schilderspoor. Hij ging bij hem in de leer en later ook n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rembrandt.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Neeltgen Willemsdr. van Zuytbrouck'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina