Nijmeegse Waag

 45,00

Artikelnummer: CO 2068.001

Deze ets van de Nijmeegse Waag in zijn  vooroorlogse omgeving is niet alleen een proeve van etsbekwaamheid  voor Jan  van  Vucht Tijssen maar ook een belangrijk tijdsdocument. Al was het maar omdat zowel door de Tweede Wereldoorlog als door de naoorlogse consumptieve opvattingen over de inrichting en uitbating van oude stadscentra weinig meer heeft overgelaten van deze fraaie stadsplek.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 19.7 × 14.5 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vucht Tijssen, Jan van

Jan van Vucht Tijssen [naamvarianten: Jan van Vucht Tyssen, Jan van Vucht (Tijssen)] werd op 5 september 1884 in Nijmegen geboren en overleed daar ook op 20 november 1970. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij was een leerling van Peter Dupont. Jan was naast aquarelist ook etser, fotograaf, graficus, (wand)schilder en tekenaar van vooral dier- en figuurvoorstellingen, portretten en stadsgezichten. Als kunstenaar was hij wer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vucht Tijssen, Jan van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nijmeegse Waag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina