Aanbieding!
Kunstenaar:onbekend

Nimf (witje)

 37,00

Artikelnummer: CO 236.186
Onderwerpen: ,

Een schoorsteenwerk van een onbekende kunstenaar. In bijna elk huis hing boven de haard vroeger een stilleven waarop meestal een mythisch of klassiek figuur werd verbeeld. In de volksmond werden dergelijke werken ‘witjes’ genoemd. Hier een sprekend voorbeeld van zo’n witje. Maar in plaats van een ingelijste plaat konden de wat beter gesitueerden zich een echte olieverf permitteren. Bij de patriciërs hingen uiteraard meer uitbundige en kostbare weken en dan niet alleen boven de haard. Zeker als zij zich geen geschilderd behang konden permitteren, fungeerden vaak hele rijen schilderijen hun muren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 49.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

onbekend

Werk van onbekende kunstenaars. Veel aanschaffingen van kunstwerken door ons in het verleden vonden plaats op, basis van 'mooi', 'interessant', aanvullend op bestaand werk in de collectie' et cetera. Daarom hebben we een 'groep onbekend' toegevoegd aan onze collectie. Uiteraard wordt nadere informatie m.b.t. deze groep van kunstwerken zeer op prijs gesteld. Zowel qua kunstenaar maar zeker ook qua voorstelling zelf.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van onbekend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Nimf (witje)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina